Как да предотвратите повреди на съществуващите стелажни системи на палети?

Как да предотвратите повреди на съществуващите стелажни системи на палети?

Най-ефективният начин да спестите пари от ремонти и подмяна на стелажни системи, е да предприемете мерки, чрез които те да не се повреждат.

За начало- Обучете персонала си

Обучението е ключът към предотвратяване на злополуки или повреда на вашия склад, ето няколко теми, които трябва да обхванете, когато предоставяте обучение на вашите служители, за да предотвратите повреда на стелажа:

Запишете вашите служители на курс за обучение по безопасност при работа със стелажи. Този курс гарантира, че вашите складови оператори разбират основите правила при работа със стелажни конструкции и се грижат за него.

Непоправените щети са опасни. Необходимо е да насърчите всеки служител, който съобщава за повредени части на стелажната система, и своевременноотстранете тези щети. Отнасяйте се спокойно, вместо да наказвате служителите, които информират ръководството, че са допуснали грешка, която е довела до щета.

Служителите ви трябва да са информирани за максималното натоварване на всяко ниво на стелажите, с които ще работят, както и за тонажа на всеки палет или опаковка, които поставят там. Необходимо е да знаят как да товарят палетите на всяко ниво и къде конструкцията е най- уязвима, когато палетите не са разпределени равномерно. Можете да осигурите табелки с информация за всяка стелажна ферма, за да им напомняте.

Осигурете подходящо обучение за мотокари за тези, които имат нужда.

Осигурете на служителите си съответната лична предпазна екипировка, когато са на работа.

Максималните скоростни ограничения трябва да се налагат и спазват в склада.

Създайте и прилагайте подходящи процедури за товарене и разтоварване на товари.

Защитете стелажа си от щети по вина на подемно- транспортните средства в склада

Подемно- транспортната техника в склада като например мотокарите са основният „потенциален вредител” за структурната цялост на палетните и непалетните стелажи. Когато се работи под напрежение и времето е от съществено значение, оперативните работници могат да блъснат стелажните елементи случайно – в първия момент повредата може да изглежда само като драскотина или лека вдлъбнатина, но това може да се окаже началото на срив на цялата стелажна система.

Оценете разпределението на пространството

Оценката на оформлението на склада ви с цел разширяване на пътеките е ефективен начин за намаляване на щетите от стелажите, но може да изисква много време и планиране, като понякога е необходимо цялостно преконфигуриране на вашия склад.

Ако не сте в състояние да промените дизайна на склада, цветната сигнала маркировка може да се използва, за да възпрепятства мотокаристите и всички, които управляват движещи се средства в склада, да се приближават твърде близо до стелажите.

Защитете стелажа си

Инвестирането в предпазители и рамкови протектори за стелажа на вашите палети е един от най-рентабилните начини да предотвратите повреда на палета. Тези предпазни средства не са много скъпи и осигуряват здрава защита от мотокари и други движещи се превозни средства. Можете да разгледате нашите предложения за предпазни средства в раздел: Продукти- Стелажни системи за склад- Аксесоари за стелажни системи-Протектори

Не претоварвайте стелажа си

Претоварването на палетните стелажи е най- честата причина за повреда и срутване на стелажи, но в същото време е една от най-предотвратимите. Капацитет на стелажната ви система зависи от редица фактори. Ако не сте сигурни в ограничението на теглото на стелажа, ние от Кайдо Груп можем да го изчислим вместо вас.

Поддържайте табели за натоварване на нивата и на палетите или съхранявания товар, когато е възможно, и имайте предвид тези ограничения при смяна на товара на стелажа, ако смятате, че стелажът е претоварен. Препоръчваме да се извършва проверка, дори и да изглежда, че стелажната конструкция е в добро състояние, защото повредите може да са видими само от специалист.

Инспектирайте стелажа си

Не само, защото регулярните проверки за стелажи са законово изискване във връзка с безопасността на работното място, но също така, защото те помагат да се идентифицират евентуални повреди в стелажната конструкция, с които може да не сте били запознати. Освен ежегодно се препоръчват проверки за безопасност на стелажите, когато са наблюдавани визуални или структурни повреди в стелажната система.

Подобрете видимостта в склада

Колкото по- голяма видимост имат вашите складови оператори, толкова по-добре те могат да извършват обичайните операции в склада. Внедряването на ефективно осветление във всички складови помещения позволява на водачите на подемно- транспортни средства да виждат ясно какво правят и това намалява броя на случайните повреди на стелажи.

Освен това прилагането на ограничения на скоростта в целия склад и изпъкналите огледала могат да намалят броя на сблъсъците на подемно-транспортни средства във вашия склад.

Говорете с експертите

Неизправният и повреден стелаж за палети не е проблем, който да се игнорира, не само защото, пропадане на стелажна система може да доведе до загуба на приходи, но също така може да доведе до сериозни злополуки и нараняване на работниците ви.

Ако се притеснявате за състоянието на стелажа си или просто искате да сте информирани за реалното състояние на стелажните конструкции, направете резервация за проверка на стелажите и се обадете на нашия експертен екип.

КАЙДО ГРУП ЕООД

Tel.: +359 879 6666 39

Tel.: +359 879 6666 89

Whatsapp: +359 879 6666 39

Viber: +359 879 6666 39

E-mail: office@stelajni.com

0 Коментара

Напиши отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*